5 Ağustos 2015 Çarşamba

DUPE ALERT! Benefit Rockateur vs. Flormar Terracota Blush On No. 43



**FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN**

Benefit Rockateur Allık çıktığı günden beri arzu nesnesi haline gelmiş, çok da benzeri olmayan bir renkte ürün. Tabii diğer Benefit ürünleri gibi fiyatı üzücü derecede yüksek! Peki bu benzeri olmayan renkteki ürünün eşi benzeri yok mu? Var! Hem de oldukça uygun fiyata ve yüksek performansa sahip bir ürün; Flormar Terracota Blush On serisinin 43 numaralı rengi.
Flormar son birkaç yıldır, belki de bir kısmının İtalyan dostlarımıza satılmasından sonra oldukça atağa geçmiş güzel koleksiyonlar ve ürünler çıkarmaya başlamış bir marka oldu. Fiyat-Performans açısından tatmin eder nitelikte bir çok ürünü mevcut. Bunlardan biri de Benefit Rockateur muadili ürünü.
İki ürünü kıyaslayacak olursak;

Benefit  Rockateur
Ambalaj: Karton, kare, kompakt ve sevimli bir kutuda aynası ve fırçasıyla geliyor. 
Renk: Rengi pembeye bakan bir şeftali, renk skalasında bulunduğu yer öyle güzel ki hem nude makyajla, günlük hafif bir makyajla kullanabilirsiniz hem de kırmızı rujları, bordo rujları tamamlayan onlarla harmoni içinde olan bir ton.
Koku: ilginç çiçeksi bir kokusu var ki bu bazılarının hoşuna giderken bazılarını rahatsız edebiliyor; çünkü kapağı açar açmaz kokusunu alabiliyorsunuz fakat yüzünüze uyguladıktan sonra burnunuza çarpan bir koku kalmıyor.
Pigmentasyon: Orta derecede, rengini veriyor, sık kıllı kabuki bir fırçayla uygulamazsanız kendinizi palyaçoya çevirme ihtimaliniz oldukça düşük.Oldukça rahat çalışılan, cilde kolayca yedirilen bir yapıda.

Kalıcılık: Oldukça iyi ben de makyajımı silene kadar yani ortalama 8 saat, çok az solma yaparak günü tamamladı. 
Gramaj: Diğer Benefit allıklarına göre daha düşük, sadece 5 gram. Çok pigmentli olmadığını düşünürsek çok da bereketli değil. Rahatlıkla dibini görebilirsiniz. 
Fiyat: En son 121 TL idi. Makyaj ürünlerine yüksek paralar harcamaktan hoşlanmıyorsanız paranıza kıydıktan sonra biraz vicdan azabı çekebilirsiniz. 
** Bende herhangi bir alerji veya sivilce oluşumu yaratmadı. Ama belirtmeliyim ki her gün makyaj yapan veya her gün aynı ürünleri kullanan bir insan değilim.

Flormar Terracota Blush On 43 Numaralı Allık
Ambalaj: Yuvarlak, siyah oldukça sağlam plastik bir kapta ufak bir aynayla geliyor, fırçası mevcut değil.
Renk: Hafifçe turuncuya bakan sıcak tonda bir şeftali, fakat böyle demem sizi korkutmasın, Rockateur ile aralarında aslında bir ton fark vardır, fotoğrafta inceleyebilirsiniz. Renk skalasında bulunduğu yer ile ilgili söyleyeceklerim Rockateur allık ile aynı hemen hemen, hem günlük makyajınızda hem de kırmızı, bordo gibi renkler kullandığınız makyajlara rahatlıkla eşlik edebilecek tonda.
Koku: Yok ve bu oldukça güzel bir özellik.
Pigmentasyon: Oldukça yüksek, fırçanızı hafifçe dokundurarak uygulayabilirsiniz, uygularken seyrek kıllı bir fırça kullanırsanız veya fırçanızı hafif hafif dokundurarak uygularsanız hata şansınızı azaltabilirsiniz. Cilde uygulaması kolay, güzelce karıştırılabilen bir yapıda.
Kalıcılık: Çok iyi, makyajımı çıkarana kadar bana eşlik etti.
Gramaj: 9 gram. Yani pigmentasyonunu da düşünecek olursak size yıllarca eşlik edebilecek evladiyelik denilebilecek ayarda bir ürün! :)
Fiyat: İndirimsiz hali ile 31,90 TL. Ürünün gramajı, pigmentasyonu ve kalıcılığını da hesaba katınca normal fiyatı da oldukça uygun bir aralıkta.

** Benefit gibi Flormar da bende herhangi bir alerji veya sivilce oluşumu yaratmadı. Ama tekrar belirtmeliyim ki her gün makyaj yapan veya her gün aynı ürünleri kullanan bir insan değilim. 

Bende neden bu iki ürün de mevcut?
Tamamen şans eseri. Flormar'ı kırmızı, bordo gibi rujlarla kullanılacak bir allık ararken keşfedip bayılmıştım. Rockateur ise doğum günümde kendimi şımartmak adına aldığım ufak bir hediyeydi.İkisinin benzerliğini makyaj malzemelerimi düzenlerken fark ettim. Rockateur allık almak isteyen fakat fiyatından ötürü biraz yılmış bir arkadaşıma bu allığı hediye ettim ve kendisi de renk benzerliği, pigmentasyon ve performansını oldukça beğendi.
Benefit ürünleri başarılı olsa da bu başarı ve popülaritesinin bir kısmını paketlerinin sevimliliğine bağlı. Fiyat performans pigmentasyon/kalıcılık üçgeninde tercih edecek olursak, Flormar 9 gramlık, Rockateur'u neredeyse ikiye katlayan ürün miktarı, güçlü pigmentasyonu ve kalıcılığı ve de uygun fiyatıyla Benefit'e tercih etmek için oldukça makul bir ürün oluyor.
Bu Benefit Rockateur'u kötü bir ürün mü yapar peki? Kesinlikle, hayır. Rockateur oldukça güzel bir ürün, Benefit'in bu karşılaştırmada zayıf kaldığı yönler fiyatı ve gramajı sadece.

Hangisini Tercih Etmelisiniz?

Sevimli bir ambalajı, olan kendinizi şımarttığınızı hissettirecek, high end klasmanında bir ürün almak istiyorsanız Rockateur'a yönelebilirsiniz.
Eğer cildiniz pembe alt tonlu veya mavi alt tonluysa yani soğuk bir alt tonunuz varsa, pembeye bakan tonundan ötürü Rockateur size daha çok uyacaktır.
Bu demek değil ki Flormar'ın allığı yakışmaz; sadece almadan önce denemeniz ve gün ışığında bakmanız daha iyi olacaktır.

Eğer nötr veya sıcak alt tonlardaysanız Flormar terracota'yı rahatlıkla taşıyabilirsiniz, tabii yine her zaman için mağazada önce deneyip gün ışığında inceleyerek almakta fayda var.

Umarım bu uygun fiyatlı muadil karşılaştırmam hoşuna gitmiştir,
Tekrar görüşene dek kendinize güzel bakın! :)
Zeynep


Since the day it released Benefit Rockateur has become a "objet du desir" with its rare colour. Well isn't there any dupe of this rare coloured well performing product? Indeed there is! Also it is very affordable , high perfomancing product from Flormar, Terracota Blush on No. 43.
flormar is a local brand which developed highly in these last years for they have Italian partners now, and started launching great products and collections and they are very satisfying when it comes to price-performance comparison.
Flormar is available around the world, you can check their website www.flormar.com to find out.

Lets Compare these two products

Benefit Rockateur
Packaging: Compact and cutely designed card box. It incudes a mirror and a brush.
Colour: Pinkish peachy. The colour range it stands is so beautiful that you can both use for a daily look, nude make up and with red and dark lipsticks, it is in a harmony with every colour and looks.
Scent: It has an interesting floral scent which might bothers some because the moment you open the box you can smell the scent. However after you apply it on your face you don't smell any scent on your face.
Pigmentation: Avarage, it has a decent colour pay off but it's not highly pigmented. If do not apply it with a dense kabuki brush it is highly unlikely that you will turn into yourself one little clown. It is easy to work with and quickly blended into your skin.
Staying Power: Quite well,it stays with a little fade out until I take off my makeup which is around 8 hours.
Amount: 5Grams which is lower than other benefit blushes. Snce we think it is not super pigmented it is quite possible to hit the pan.
Price: I have no idea the price internationally but it is around 40€ which is pricy! And if you are not a makeup junkie not kind a person wants pay high prices to a makeup product, you might feel a sting of remorse deep down in your heart or mind! :)
** It didn't caused any allergies, irritation or break outs on me. However I need to point out that I don't put on makeup every day or I don't put on same products when I do.

Flormar Terracota Blsuh On No.43
Packaging: Rounded, black, hardened plastic and it is very strong packaging which comes with a small miror. Doesn't include any brush.
Colour: Slightly orangey warm peach but don't let it intimidate you it's still very similar, as you can see above. When it comes the colour range I can say everything I said for Rockateur, it is very useable for both daily look and with red or dark lips.
Scent: It doesn't have any which is a good thing.
Pigmentation: Highly pigmented, apply it by tapping your blush lightly. If you use a less densed brush or apply light handed to achieve false-proof look. It is easy to apply and blend.
Staying Power: Very well. It kept m coompany untl I take off my make up whichis 8 hours in avarage. 
Amount: 9 Gram which is quite high when to think of its pigmentation,you can't hit the pan for years!
Price: It is around 10€ in here, you should check your counterstore and you can keep the discounts for even cheaper price.

** Just like Benefit Rockateur, it didn't caused any allergies, irritation or break outs on me. However I need to point out that again, I don't put on makeup every day or I don't put on same products when I do.

Which One You Should Go With?
If you want a cute packaging,a high end product which will make you feel spoiled you can go with Benefit Rockateur.
Also, If you have cool undertones like pink or blue (just like me) you might like Rockateur better for it is more pinkish than Flormar.
But it doesn't mean that Flormar one wouldn't suits your skin, what I recommend is to apply it on store and go check it on the sunlight.
If you have neuatral or warm undertones Flormar suits you easily, however again, always apply and check it out on the sunlight before buying it.

Hope you liked this affordable Dupe review.
Til next time!
Zeynep

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
https://www.freelancer.com/affiliates/ecerusen