18 Ağustos 2015 Salı

DUPE ALERT!: Nars Albatross Vs. Flormar Quartet Eyeshadow Copper Dreams


Bundan 6 yıl kadar önce, henüz daha aydınlatıcı ürünlerin her markada rahatça bulunamadığı ve hatta birçoğumuzun "Aydınlatıcı da ne ola ki?" dediği o karanlık zamanlarda Nars Albatross aydınlatıcı, makyaj severlerin en sevdiği en istediği ürünler arasındaydı. Sonrasında onlarca marka bir çok farklı aydınlatıcı piyasaya sürdü, fakat Albatross aydınlatıcıların atası olarak yerini korumaya devam ediyor.
Bugün bu aydınlatıcıya yine şans eseri bulduğum, uygun fiyatlı bir muadil tanıtacağım. Öyle benzerler ki, aralarında yarım tonluk bir renk farkı bile yok! Bahsi geçen muadil Flormar'ın 4'lü farlarından Copper Dreams adlı üründe bulunan en açık renk. Ben tamamen far paletinin renklerine gönül verip almıştım, Albatross'a muadil rengi keşfetmem işin bonus kısmı oldu.





İki ürünü de ayrı ayrı inceleyecek olursak;

Nars Albatross
Ambalaj: Klasik Nars ambalajı, siyah, kauçukumsu yapıda ve şık. Kauçukumsu yapıdan ötürü kir tutmaya müsait. İçinde büyük bir ayna mevcut. Fırça bulunmuyor.
Renk: Soğuk tonlu beyaz içinde altın yansımalar içeren ışıltılı bir yapıya sahip.
Koku: Kokusuz.
Pigmentasyon: Kabında görünen bembeyaz görüntü asla teninize yansımıyor. pigmentasyonu iyi fakat çılgınca pigmentli bir yapıda değil. Kremsiliği bulunmayan pudra yapılı bir ürün olduğundan çok sık kıllı bir fırçayla kullanılmadığı sürece size zorluk yaşatmayacaktır 

Kalıcılık: Ortalama 7 saate yakın biraz azalarak dayandı. Kuru ciltli kişiler kullanırken aydınlatıcı ve ten arasına herhangi bir pudra ürün kullanmazsa kalıcılığı artacaktır.
Gramaj: Bende bulunanı diğer bir ikonik Nars ürünü olan Orgasm allıkla ikili halde satılan hali. Şu anda bu şekilde ikili olarak alınabiliyor mu emin değilim. Tekli olarak satıldığı halinde ürün 4.5 gr.
Fiyat: 95-100TL civarı.

** Bende herhangi bir alerji veya sivilce oluşumu yaratmadı. Ama belirtmeliyim ki her gün makyaj yapan veya her gün aynı ürünleri kullanan bir insan değilim.

Flormar Quartet Eyeshadow - Copper Dreams
 Ambalaj: Siyah, sert plastik, yuvarlak ambalajlı, içinde ufak bir ayna ve sünger aplikatör bulunmakta.
Renk: Renk konusunda Albatross hakkında söylediğim her şey bu paletteki muadil renk için de geçerli. En ufak bir fark göremiyorum.
Koku: Kokusuz.
Pigmentasyon: Yumuşacık, kremsi yapıda ve oldukça pigmentli bir far. Pigmentasyonu Albatross'a göre daha fazla, çünkü Albatross'a kıyasla çok daha yumuşak yapılı bir ürün, fırçaya daha rahat geliyor. Seyrek kıllı bir fırçayla da güzel sonuç alırsınız, sık kıllı bir fırçayla da; eğer sık kıllı fırçanın her telini fara bulamaya kalkmazsanız!

Kalıcılık: Benim oldukça kuru yanaklarımda, kremsi-yumuşak dokusu sayesinde tüm gün dayandı. Eğer yağlı bir cildiniz varsa bu ürünü aydınlatıcı olarak uygulamadan önce araya ince bir tabaka pudra uygulamanız kalıcılığını arttıracaktır. 
Gramaj: 4 fardan oluşan ürün 12gr. 
Fiyat: 19,90TL

** Bende herhangi bir alerji veya sivilce oluşumu yaratmadı. Ama tekrar belirtmeliyim ki her gün makyaj yapan veya her gün aynı ürünleri kullanan bir insan değilim.

Hangisini Tercih Etmelisiniz?

Şık ve lüks hissiyatı veren güzel ve dayanıklı bir ambalaja sahip, high end bir ürün arıyorsanız, bir tane ürünüm olsun, uzun yıllar beni idare etsin, 3 ay sonunda dibini görmeyeyim diyorsanız, benim farla işim olmaz diyor, göz makyajında far kullanmaktan hoşlanmıyorsanız Albatross'u gönül rahatlığıyla alıp uzun yıllar boyunca memnuniyetle kullanabilirsiniz.

Eğer güzel, sağlam ambalajlı, iyi performans sergileyen çok işlevli bir ürün istiyorum, hem göz makyajıma hem ten makyajıma yardımcı olsun, fiyatı cep yakmasın, 5 ayda bitirirsem de tekrar almaktan çekinmeyeyim veya bitireyim de yeni şeyler denemem için bahanem olsun diyorsanız hemen gidip Flormar Copper Dreams dörtlü farını alabilirsiniz. Bu bir muadil yazısı olduğu için diğer renkleri incelemedim fakat kısaca söylemem gerekirse palet renkler, pigmentasyon ve kalıcılık açısından oldukça başarılı ve rahat uygulanabilir bir ürün. 

Tek eksiği daha geniş bir ayna ve daha kullanışlı bir fırça.
Cilt ton ve alt ton açısından bakacak olursak, bu iki ürün de sıcak ve soğuk renklerin bir araya geldiği ilginç renkler. Zemin soğuk beyaz, ışıltılar sıcak altın yansımalı olduğundan hem sıcak alt tonlar hem de soğuk alt tonlara uyacaktır. Hafif uygulamayla gündüzleri de kullanabileceğiniz gibi, kontrollü bir şekilde yoğun uygulamayla gece makyajlarına da rahatça uyum sağlayabilirsiniz.

Umarım bu muadil karşılaştırmam hoşunuza gitmiştir.
Bir sonraki yazıda görüşüne kadar,
Kendinize güzel bakın.
Zeynep


Around 6 years ago, when the highlighters weren't this big in the market, Nars Albatross highlighter was on the wishlists of beauty addicts. Afterwards, many brands came up with many highlighters, however Albatross still prtotects its throne as a incestor of highlighters.
Today I'm gonna review a very affordable dupe to this highlighter. They are so similar in colour that I can't even notice any difference. The product I am talking about is the lightest colour in Flormar Quartet Eyeshadow Palette named Copper Dreams. I bought the palette for I loved the colours in it immediately, the dupe thng is just a joyful surprise.
Flormar is a local brand however it is available internationally, go check www.flormar.com to find out more.

Lets take a look to these two products;


Nars Albatross
Packaging: Classic Nars packaging with black, chic, rubbery plastic case. It has a big mirror in it.  It doesn't include any brush.
Colour: Cooler toned white with golden sheen.
Scent: None.
Pigmentation: You don't see any that ghostly white on your skin when you apply it. The pigmentation is good but it's not crazy pigmented. It's powdery with no buttery feeling, therefore you can't go wrong as long as you don't heavily apply it with a thick, dense brush.
Staying Power: It lasted around 7 hours and it slightly faded after 5 hours. Dry skinned people should avoid applying any powder between skin and the Albatross to making the highlighter last londer.
Amount: I have the Orgasm--Albatross duo but I'm not sure if it's still available. However the original Albatross is 4.5gr/0.16oz.
Price: 30$ - 34€
** It didn't caused any allergies, irritation or break outs on me. However I need to point out that I don't put on makeup every day or I don't put on same products when I do.

Flormar Quartet Eyeshadow- Copper Dreams

Packaging: Rounded, black, hardened plastic, strong packaging which comes with a small mirror and a sponge applicator.
Colour: Everything I said about Albatross' colour is applicable for this product, too. I can't see any difference between them.
Scent: None.
Pigmentation: It's a soft, buttery textetured and very pigmented eyeshadow. It is more pigmented than Albatross for it has a softer texture and it can be picked up with a stroke of a brush, very easily. You can achieve a nice look with both using a sparse or a dense brush.
Staying Power: On my very dry cheeks it lasted all day long, thanks to its buttery soft texture. If you have an oily skin applying a thin layer of powder before applying ths product may help it to stay longer on your skin.
Amount: Contains 4 eyeshadow and it's 12 grams.
Price: Around 6 €
** It didn't caused any allergies, irritation or break outs on me. However I need to point out that again, I don't put on makeup every day or I don't put on same products when I do.

Which One You Should Go With?

I consider that this is the highlighting shade you are looking for. So which one to choose?

If you are looking for a high end product with a chic, luxury feeling packaging, want one solid product which takes a long time to hit the pan, if you are not fancy for eyeshadows, you can go, buy Albatross with no hesitation and use for a long long time.

If you want a product with a nice, solid packaging with a multi purpose and a high performance colours, want something compact and helps you on your both eye and face make up, with afforable price, and doesn't last for years for it's huge amount, so helps you to try something new or makes you buy it again and use it freshly, then you can go with Flormar Quartet Eyeshadow Copper Dreams.
Since it is a dupe review I didn't talked about the other colours in the palette however briefly, all of the colours in this palette is very successful on the pigmentation, colour and lasting ranges and very easy to use and blend.
The only cons of this product are that the size of the mirror it contains and the lack of a useful brush.

When it comes to skin tones and undertones, these two products are interesting colours which  cool tones and warm tones meet. Since the base colour is a cool white and the sheens are golden, these product is something both cool undertoned and warm undertoned people can pull off. 
When lightly apllied it can bu used for a day time look and also it suits for night looks with heavier (not heavy tho!) application.

Hope you liked this dupe review.
'Til next time,

Zeynep

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
https://www.freelancer.com/affiliates/ecerusen